Artikler
Tre raske spørsmål til trener Othmar fra TV Dagmersellen

Tre raske spørsmål til trener Othmar fra TV Dagmersellen

Hva var dine første inntrykk av appen?Jeg synes appen og websystemet er visuelt veldig behagelig og grafisk godt utformet. Videoene er autentiske og ekte. Jeg ser følelser og glede hos barna i videoene. Formen har klare strukturer, er illustrativ, og håndballøvelsene er forståelige og enkle å følge. Innholdsmessig finner jeg øvelsene også klare og enkle å følge. Dessuten ser man at det ligger mye håndballkompetanse bak. Det jeg savner litt, er at jeg kunne komme enda raskere til riktig video, slik at jeg kunne redusere forberedelsestiden min ytterligere.

Hvordan kan appen støtte deg i hverdagen med trening?Spesielt i kompetanseutvikling og som en inspirasjonskilde. For meg personlig, og sikkert også for de andre ungdomstrenerne, gir appen en personlig trygghet i treningsplanlegging og valg av øvelser. Learn Handball hjelper meg både med treningsplanleggingen på kontoret og med animasjon/illustrasjon på stedet i hallen – på mobilen eller nettbrettet.

Hva mener du kjennetegner en god barne- og ungdomstrener?For meg er det fire områder:

  • For det første er treneren en personlighet: Barne- og ungdomstreneren er først og fremst et forbilde og en oppdrager.
  • Deretter er treneren en fagperson: Han/hun bør ha høy fagkompetanse (f.eks. når det gjelder teknikk og instruksjon).
  • For det tredje er treneren en veileder, rådgiver og oppdrager. Viktig er en svært høy sosial kompetanse, empati, beslutningsdyktighet, og evnen til å støtte, utfordre og veilede.
  • Til sist handler det også om trenerens lidenskap: Han/hun er alltid i godt humør under treningen, går inn med glede og entusiasme til både trening og konkurranse.

Takk for dine svar, Othmar! Lykke til videre med Learn Handball.

Please choose your preferred language

We will remember your choice, and redirect you next time.

Country